Podsumowanie Podprogamu 2016

PODPROGRAM 2016 – efekty

1.     W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 7 kg,  ryż biały 7 kg, herbatniki 2,40 kg, mleko UHT 11 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 3,20 kg, groszek z marchewką 3,60 kg, fasola biała 3,60 kg, koncentrat pomidorowy 1,44 kg, powidła śliwkowe 1,50 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 5,10 kg, filet z makreli w oleju 1,53 kg, szynka drobiowa 3,30 kg, szynka wieprzowa 0,60 kg, pasztet wieprzowy 0,32 kg, cukier biały 5 kg, olej rzepakowy 5 l.

2.     Pomoc żywnościowa trafiła do 479 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3.     Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 27,7155 ton żywności;
  • 2250 paczek żywnościowych;

4.     W ramach Podprogramu 2016 osoby korzystające z pomocy żywnościowej miały możliwość wzięcia udziału w działaniach towarzyszących zorganizowanych przez Bank Żywności w Olsztynie. W ramach tych działań przeprowadzono warsztaty edukacyjne, tj. dwa warsztaty dietetyczne „ Jedz z głową ”
i jeden warsztat edukacji ekonomicznej „ Gospodarowanie budżetem domowym ”.